de bakkerij

Bakkerij Gosse Tjoelker is een modern en ambachtelijke bakkerij, waar kwaliteit, service en een breed assortiment centraal staat. Elke dag maken wij met heel veel passie de lekkerste producten.

Het is allemaal bijna 30 jaar geleden begonnen in winkelcentrum de Wiken te Drachten. Gosse en Aafke Tjoelker starten daar hun eigen brood- en banketbakkerij. Eerst in een huurpand (dat nu de opslag van de Poiesz supermarkt is) dat al snel te klein werd. Ze besloten even verderop in het winkelcentrum een stuk grond te kopen en hun eigen pand te laten bouwen. Groter van oppervlakte en voorzien van de modernste apparatuur.

Na 17 jaar aan de nieuwe kant is er in 2005 een geheel vernieuwde winkel gerealiseerd en is er in 2008 in de bakkerij ingrijpend gemoderniseerd. Dit met het oog op de toekomst zodat dochter Anita en schoonzoon Tony Alberda het bedrijf voort kunnen zetten.

Sinds 2006 zijn wij officieel HACCP gecertificeerd

Kampioensbakker Na jaren van hard werken mocht Gosse Tjoelker zich in 1985 voor het eerst laten huldigen als Kampioen van Friesland. In 1990 en 1991 kwamen daar de Nationale Titels bij. In totaal 13 keer noordelijk Kampioen en 2 keer nationaal Kampioen. Vandaar de naam: KAMPIOENSBAKKER! Niet alleen is Gosse Tjoelker de kampioen, maar ook Roel Reindersma (werkzaam in het bedrijf vanaf de eerste dag), Cees Visser (werkzaam vanaf 1980) en Gerrit land (werkzaam vanaf 1989).

Mensen waar wij met z’n allen trots op zijn!

Fotoreportage ‘van meel tot brood’